top of page

Wanneer kan je bij me terecht?

coaching bij fertiliteitsproblemen

Voor de bevruchting

 

Indien de conceptie niet zomaar lukt, kan coaching en shiatsu, aanvullend naast fertiliteitsbehandelingen ondersteunend zijn. Dit helpt om naast de medische behandelingen een warme menselijke, en toch professionele begeleiding te krijgen. Er komt ook meer rust en vertrouwen voor jou en je partner. Hoe meer je in balans bent of hoe beter je omgaat met onzekerheid, hoe meer baat het baby'tje dat je zo wenst erbij zal hebben. Hiernaast wordt er ook gekeken naar wat er emotioneel mogelijk in de weg staat om zwanger te worden.

Tijdens de zwangerschap

"Birth is an unknown journey." Een reis in het onbekende. Je hebt dit niet in de hand. Hoe jij je voelt en hoe jij de zwangerschap beleeft, heeft een groot effect hoe je baby zich voelt en heeft een imprint op zijn latere leven. Door hier aan te werken help jij je babytje al heel vroeg om een goede start in het leven maken. Je krijgt ook steun, wat je helpt om je eigen krachtbronnen te vergroten. Het is ideaal als je partner hier ook in betrokken wordt. Ook voor allerlei fysieke en emotionele ongemakken tijdens deze periode kan je bij me terecht. 

zwangerschapsshiatsu
Moeder Borstvoeding baby

Na de geboorte

Met de komst van een kind ligt de focus zo op 'zorgen voor', dat er weinig ruimte overblijft voor zelfzorg.  Als mama goed voor jezelf zorgen, is echter het mooiste cadeau dat je jouw kindje kan geven.  Daarnaast kunnen jullie ook bij me terecht voor alle mogelijke problemen die opduiken bij jou of je baby: zware bevalling, borstvoedingsproblemen, stress, schuldgevoelens, gebrek aan vertrouwen, ben je niet de mama die je wou zijn, reflux bij je baby...

Je kind vertelt op zijn manier ook zijn ervaringen. Ook hier ga ik mee aan de slag.

Als er iets niet ging/gaat zoals verwacht...

Niet altijd verloopt alles zoals je wou: een zware bevalling, een miskraam, zwangerschapsdepressie, extreme vermoeidheid, een huilbaby, angstaanvallen of het onvermogen je baby graag te zien,... Ook hier hoef je er niet alleen voor te staan. Met coaching en lichaamswerk kan ik je ondersteunen in de verwerking of heling van de dingen die niet liepen zoals je ze wou. Daardoor vindt er herstel plaats voor jou én je baby, want ook je baby heeft zijn eigen ervaring. Je kan nadien verder zonder dat dit een eeuwige donkere vlek blijft bij jou en je kind.

Koppeling van de baby

Na het verlies van ons zoontje op 37 weken zwangerschap, zijn we bij het begin onze nieuwe zwangerschap op zoek gegaan naar extra begeleiding. We waren erg bewust van het feit dat we deze zwangerschap niet zouden beleven vanop een roze wolk en zijn op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen/begeleiden bij de angst, paniek, stress,… die deze zwangerschap ongetwijfeld zou meebrengen. ...

Dankzij de sessies bij Katelijne heb ik geleerd geen angst te hebben voor de paniek. Ik durf de angst, woede, jaloezie, ... meer toelaten omdat ik weet hoe hier mee om te gaan. Hoe mezelf te ‘kalmeren’.  

Als partner voel ik mij door de sessies bij Katelijne een stuk zekerder in het ‘begeleiden’ van mijn vrouw. Ik weet dat ik haar angsten, paniek,… kan opvangen. Ik weet dat ik er voor haar kan zijn tijdens de moeilijke/pijnlijke momenten zowel tijdens haar zwangerschap als tijdens de arbeid en bevalling. 

Het belangrijkste resultaat van de sessies is voor ons dat we geleerd hebben om de zwangerschap samen te beleven. Zowel als koppel als en ook als gezin.

praktijk_4502_edited.jpg
Word jij ook graag ondersteund?
bottom of page