top of page

Begeleiding van mama & baby

tijdens de 1001 kritische dagen

De komst van nieuw leven is een intense periode waarin veel uitdagingen opduiken voor zowel mama, papa als baby. Als mama is je rol uiteraard heel groot. Jouw rust, geluksgevoel en zelfzorg bepalen jouw welzijn en dat van de baby.

Ook de baby heeft in deze prille fase al een bewustzijn. De tijd dat baby's werden beschouwd als onbewuste wezentjes is gelukkig lang verleden tijd. En toch wordt hier gek genoeg amper aandacht aan besteed! Tijdens heel de zwangerschap is de baby één met de mama. Fysiek verbonden via navelstreng, placenta en de bloedstroom. Meer verbonden kan je niet zijn met iemand. Alle ervaringen van mama komen zo ook bij de baby terecht, de positieve én negatieve: gelukshormonen, eten, plezier, maar ook angst, zorgen of verdriet. 

De baby voelt wat jij voelt, en is dus geen onbeschreven blad meer als hij op de wereld komt. In de baarmoeder heeft hij veel geleerd en ervaringen opgedaan. 'Hoe werkt dit hier en wat moet ik doen om me veilig te voelen?' Overleven is dé focus, en de baby ontwikkelt strategieën om dit veilig te stellen.

 

Dit worden nadien patronen die wel helpen om veilig te zijn, maar die vaak een belemmering vormen in de sociale of emotionele ontwikkeling. Of die je als ouder tot wanhoop drijven. Denk maar aan huilbaby's. Vele problemen tijdens deze 1001 kritische dagen, gerekend vanaf de conceptie, ontstaan vanuit deze prille patronen. Dit is immers de periode waarin de hersenen van een baby zich ontwikkelen en waarin gedragspatronen vastgelegd worden die de basis vormen voor het verdere leven.

Gelukkig kan in deze periode nog heel wat hersteld en geheeld worden!

ONADA begeleidt mama's en baby's om te voelen wat er emotioneel of fysiek in de weg staat om maximaal te kunnen genieten. 

Emma 

We konden altijd met vragen bij Katelijne terecht. Nu nog steeds. Ze zoekt altijd samen naar de oorsprong van het probleem. Daarvoor stelt ze heel gerichte vragen die je ook doen nadenken. Een zeer persoonlijke, warme aanpak. Ze gelooft ook steeds in jou als ouder! Dat is gewoonweg prachtig. Ik heb bij haar nooit moeten nadenken over een vraag die ik stelde of de manier hoe ik iets verwoordde. Gewoon hoe het in me opkwam en dat gaf Katelijne ook meteen een duidelijk beeld van gevoelens.
Ik zou Katelijnee aanbevelen aan alle (toekomstige) ouders die vragen hebben, die twijfels hebben, die hun kind willen helpen maar niet weten hoe.
Wat ben ik blij dat ik deze prachtvrouw heb leren kennen !

Wat mag je verwachten?

Als mama..

 • krijg je de steun die je zo nodig hebt: aandacht en tijd.

 • ontspan je, ben je minder moe en krijg je meer energie.

 • begrijp je de link tussen hoe jij je voelt en het gedrag van je baby.

 • begrijp je het effect van wat er gebeurd is op het gedrag van je baby.

 • wordt de verbinding die je met je kindje voelt veel dieper. Je kan meer genieten van het samen zijn. 

 • leer je op een zachte manier oude patronen en gewoonten te veranderen. Je krijgt meer vertrouwen om dingen te doen zoals je zelf vindt dat het goed is.

 • ga je op een heel andere manier naar je baby kijken en begrijp je wat zijn gedrag betekent. 

 • kan je beter je plek als moeder innemen ten midden van het gezin en krijg je meer zelfvertrouwen

 • besef je als je bewust bezig bent met wat er gebeurt de situatie verandert.

Als baby..

 • draai je van stuit naar hoofdligging.

 • kan je op jouw manier tonen wat er is en wordt je rustiger

 • voel je steun in je leven bij de grote overgang van een veilige continuïteit in de baarmoeder naar een situatie waar je niet steeds voeding, warmte en aanwezigheid krijgt zoals je het 9 maanden kende.

 • wordt je ontwikkeling gestimuleerd.

 • kom je tot rust bij je moeder.

 • wordt er aandacht gegeven aan wat voor jou niet zo fijn is voor jou of tussen jou en je omgeving.

Tijdens de sessies is het heel belangrijk om te luisteren naar wat jij of je baby nodig heeft om het probleem in de diepte te kunnen aanpakken. Ik ga hierin heel intuïtief te werk omdat dit, zeker bij baby's de sterkste resultaten geeft. soms is het nodig om naast coaching ook shiatsu in te zetten. Lees meer over shiatsu...

Word jij ook graag ondersteund

zodat je samen een optimale start kan maken?

praktijk_4502_edited.jpg
bottom of page