top of page
piggybacks

Ouder-baby-kind therapie i.o.
Begeleiding van ouders & baby of kind tijdens prille kindertijd

Voor ouders & baby

De komst van nieuw leven is een intense periode waarin veel uitdagingen opduiken voor zowel mama, partner als baby. Als moeder, als ouder voel je veel verantwoordelijkheid. Soms ook schuldgevoel omdat je alles goed wil doen of omdat er dingen gebeuren in jouw leven die

moeilijk zijn om dragen. Je wil je baby/ je kind hier niet mee belasten.

Van voor de bevruchting is er al een bewustzijn. Baby's zijn heel bewust van wat er gebeurt, maar hebben geen taal om zich uit te drukken.  Tijdens heel de zwangerschap is de baby één met de mama. Fysiek verbonden via navelstreng, placenta en de bloedstroom. Meer verbonden kan je niet zijn met iemand. Alle ervaringen van de moeder komen zo ook bij de baby terecht, de positieve én negatieve: gelukshormonen, eten, plezier, maar ook angst, zorgen of verdriet. 

Als moeder, vader wil je je baby beschermen tegen hevige emoties of stress. 

Dat kan...

De baby voelt wat jij voelt. In de baarmoeder heeft hij veel geleerd en ervaringen opgedaan. 'Hoe werkt dit hier?' en 'Hoe pas ik me aan aan de omgeving waarin ik terecht kom?' Hier ontstaan bepaalde patronen, gedrag, lichaamstaal  die zich later in het leven steeds tonen. Want dat willen we allemaal: ons verhaal vertellen en erkend worden in wat er gebeurde, zodat er herstel kan komen, daar waar het nodig is

Je kan je baby en kind goed ondersteunen door met hem vanaf de tijd in de baarmoeder letterlijk in gesprek te gaan. Te vertellen wat er gebeurt, hoe jij je voelt. Zo zorg je ervoor dat je baby jouw zorgen niet hoeft te dragen. 

 Ik begeleid jullie om te voelen welke steun jullie nodig hebben om je ouderschap zo goed mogelijk te beleven en om in verbinding te gaan met je baby. Steun staat bij mij centraal.

Ik begeleid je ook om op zielsniveau verbinding te maken met je baby, van hart tot hart. 

Voor ouders & kind

Ook als kinderen opgroeien tonen ze via lichaamstaal, tijdens spel hun ervaringen van het begin van het leven. Dit is ook goed, ook al voelt het niet zo voor je kind en voor jou als ouder. Het is een onbewuste manier om te zoeken naar heling. Door hier bewust mee om te gaan, kan er herstel komen.  

Dit kan zich bij jonge kinderen uiten in klachten als verlatingsangst, verlegenheid, allerlei angsten,... Door heel bewust en vanuit het hele wezen contact te maken met deze onbewuste imprints en de noden die hieronder schuilen, kunnen we echter heling brengen zodat de angsten of het gedrag verdwijnt. 

Emma 

We konden altijd met vragen bij Katelijne terecht. Nu nog steeds. Ze zoekt altijd samen naar de oorsprong van het probleem. Daarvoor stelt ze heel gerichte vragen die je ook doen nadenken. Een zeer persoonlijke, warme aanpak. Ze gelooft ook steeds in jou als ouder! Dat is gewoonweg prachtig. Ik heb bij haar nooit moeten nadenken over een vraag die ik stelde of de manier hoe ik iets verwoordde. Gewoon hoe het in me opkwam en dat gaf Katelijne ook meteen een duidelijk beeld van gevoelens.


Ik zou Katelijnee aanbevelen aan alle (toekomstige) ouders die vragen hebben, die twijfels hebben, die hun kind willen helpen maar niet weten hoe.
Wat ben ik blij dat ik deze prachtvrouw heb leren kennen !

Wat mag je verwachten?

Als mama...

 • krijg je de broodnodige steun, aandacht en tijd.

 • ontspan je, ben je minder moe en krijg je meer energie.

 • begrijp je de link tussen hoe jij je voelt en het gedrag van je baby.

 • wordt de verbinding die je met je kindje voelt veel dieper. Je kan meer genieten van het samenzijn. 

 • leer je op een zachte manier oude patronen en gewoonten te veranderen. Je krijgt meer vertrouwen om dingen te doen zoals je zelf vindt dat het goed is.

 • ga je op een heel andere manier naar je baby kijken en begrijp je wat zijn gedrag betekent. 

 • kan je beter je plek als moeder innemen ten midden van het gezin en krijg je meer zelfvertrouwen.

 • besef je dat als je bewust bezig bent met wat er gebeurt, de situatie verandert.

Als partner...

 • ga je op een heel andere manier naar je baby kijken en begrijp je wat zijn gedrag betekent. 

 • leer je op een veel bewustere manier contact maken met je baby.

 • wordt je meer betrokken bij de zwangerschap en het ouderschap.

 • ontdek je wat jouw rol is en ontdek je hoe je jouw plek in het gezin kan innemen.

 • begrijp je het effect van wat er gebeurt in de omgeving op het gedrag van je baby.

 • wordt de verbinding die je met je kindje voelt veel dieper. Je kan meer genieten van het samen zijn. 

 • leer je op een zachte manier oude patronen en gewoonten te veranderen. Je krijgt meer vertrouwen om dingen te doen zoals je zelf vindt dat het goed is.

Als baby ...

 • kan je op jouw manier, zonder woorden, tonen wat er is en word je rustiger.

 • voel je steun in je leven bij de grote overgang van een veilige continuïteit in de baarmoeder naar een situatie waar je niet steeds voeding, warmte en aanwezigheid krijgt zoals je het 9 maanden kende.

 • wordt je ontwikkeling gestimuleerd.

 • kom je tot rust bij je moeder.

 • wordt er aandacht gegeven aan wat voor jou niet zo fijn is voor jou of tussen jou en je omgeving.

Als kind...

 • wordt er naar je geluisterd van ziel tot ziel, waardoor je je écht gehoord voelt en tot rust komt.

 • voel je steun in je leven bij de moeilijkheden die je tegenkomt.

 • wordt je ontwikkeling gestimuleerd.

 • wordt er aandacht gegeven aan wat voor jou niet zo fijn is voor jou of tussen jou en je omgeving.

Aanpak

 

Ik werk lichaamsgericht en zet mijn kennis en kunde in om jouw innerlijke weten naar boven te brengen. Ik ga hierin heel intuïtief te werk omdat dit, zeker bij baby's en kinderen, de sterkste resultaten geeft.

 

Met heel veel liefde, en vanuit verbinding op zielsniveau, luister ik naar wat jullie nodig hebben om het probleem in de diepte te kunnen aanpakken. Soms is het nodig om  ook shiatsu in te zetten.

 

Wil je graag eerst even vrijblijvend kennismaken? Dan kan je een gratis kennismakingsgesprek aanvragen. 

Maak een afspraak

 

Een afspraak maken kan zowel telefonisch als per mail. Wil je graag weten hoe ik praktisch te werk ga en welke tarieven er gelden? Dan vind je alle praktische info hier.

bottom of page