top of page

Over Katelijne - Kaatje

Ik ben vroedvrouw, shiatsubeoefenaar en coach.

Als vroedvrouw werkte ik zowel in binnen- als buitenland, in de verloskamer en als zelfstandige vroedvrouw. Met veel passie ondersteunde ik moeders en hielp hen te geloven in zichzelf zodat ze het beste in zich naar boven brachten. Ik zag dat als het met de mama's goed ging, het goed ging met de baby's.

Vanuit een verlangen om een nieuwe generatie vroedvrouwen bewust te maken hoe ze door hun aanwezigheid een positieve impact kunnen hebben op een geboorteproces, ging ik ook lesgeven aan de hogeschool, tot op vandaag werk ik als docente vroedkunde. Ook hier fascineert het me om jonge mensen te zien groeien.

Op mijn 45ste kwam er een kantelmoment.

Ik wou meer holistisch werken om rekening te houden met alles wat de zwangerschap, de geboorte en de kraamperiode beïnvloedt. Zo kwam ik bij shiatsu terecht. Tijdens de opleiding ervaarde ik hoe shiatsu me hielp om meer in balans te komen. Shiatsu hielp me ook om een laat rouwproces te verwerken. 43 jaar na het overlijden van mijn moeder werd ik geconfronteerd met het uitgestelde verdriet over haar overlijden. Ik kwam terecht in een intens proces en werd me bewust van de impact van haar ziekte en overlijden op mijn leven. Over de keuzes die ik wel en niet gemaakt had.

In de veilige bedding die shiatsu en coaching me gaven, kon ik heel wat emotionele pijn loslaten.  

 

Dit proces heelde me, het was helder waar ik met m'n leven naartoe wou. Ik wou moeders en baby's begeleiden en shiatsu toepassen bij zwangeren, bevallen mama's en baby’s, daarom specialiseerde ik me bij Suzanne Yates, WellmotherHier leerde ik shiatsu toepassen specifiek voor moeder en kind. De ontmoeting en de opleidingen die ik daarna volgde bij Anna Verwael en de film In Utero maakten me bewust hoe belangrijk het is om te werken rond de periode van conceptie, zwangerschap,geboorte en de eerste twee levensjaren van een kind.

In mijn praktijk Onada, wat 'golf' betekent in het Catalaans - Ik ben gek op Spanje - werk ik met zowel moeders als baby's. Het leven beweegt zich ook als een golf. Als een golf van energie. Ik begeleid mama's en baby's om zoveel mogelijk mee te gaan in wat er komt om samen te kijken wat er op dat moment veranderd kan worden.

 "Ik werk vanuit het feit dat alles wat een baby meemaakt bij conceptie, tijdens de zwangerschap en na de geboorte een blijvende impact heeft op het latere leven. Hoe bewuster en natuurlijker deze periode verloopt, hoe meer kansen voor een optimale start van het leven."

Het raakt me elke keer opnieuw als ik de kracht van moeders kan mobiliseren om hun kwetsbaarheid te tonen en om oude patronen en gewoonten te veranderen zodat ze deze niet onopgelost hoeven door te geven aan een volgende generatie. 

Welkom!

Opleidingen

 

Ray Castellino training, Perinatal psychology and working with families and their babys

Tara Blasco, Mary Jackson, Lin Vermeiren, Carme Renalias 2022- 2026

Trauma en Geboorte Ybe Casteleyn 2022

Womb Chakra, Nina Ketscher 2022

Practitioner know thy self Tara Blasco, Mary Jackson 2021

Birth Imprints Anna Verwael 2019

Women's cycles Wellmother 2018

Compassionate Communication Mironel De Wilde 2017

Holistic maternity Care Wellmother Shiatsu 2015-2017

Shiatsu Iyashi 2012-2016

From Womb to World Anna Verwael 2016

Waarderend coachen Thomas More 2015-2017

Ade.JPG
Word jij ook graag ondersteund?
bottom of page