top of page

Keuzes maken...

Bijgewerkt op: 3 sep. 2022Welke weg wil jij bewandelen? Wellicht heb jij ook al ervaren dat kiezen voor wat je wil écht niet eenvoudig is...

Vooral als je ervan overtuigd bent dat je het voor iedereen goed moet doen en je met je keuze anderen gelukkig wil maken.

Sta je jezelf toe om van binnenuit te kiezen voor wat echt bij je past?

Het gaat niet over wat 'goed' is of slecht of perfect'.

Het vraagt oefening om te luisteren naar je innerlijke stem. Voel je een nee, respecteer je deze nee? Voel je ja ... durf je ervoor gaan?

Als je kiest voor wat juist aanvoelt dan krijg je net dat beetje zelfvertrouwen en zelfliefde die je nodig hebt.

Misschien wil je door het maken van je eigen keuze, je kracht tot uitdrukking brengen? Of misschien wil je gewoon aangeven wat klopt voor jou, zonder drama of ergernis om net boosheid en frustratie te vermijden.

De intentie waarmee je in actie komt bepaalt veel.

In mijn praktijk voel ik dat keuzes maken voor vrouwen niet vanzelfsprekend is. Ik voel dat vrouwen meestal diep vanbinnen weten wanneer ze iets niet willen maar even snel zegt de ‘mind’ wel eens dat het toch wel oké was, want...zo hebben we het ook geleerd, he!

Als jonge ouder word je ook uitgenodigd om véél keuzes te maken,

Om bewuste keuzes te maken.

De imprint van voor de conceptie tot 1 jaar legt de basis voor het hele leven.

De reis van de baarmoeder naar de buitenwereld ( From womb to world, Anna Verwaal) bepaalt zoveel voor je baby. Hoe je kindje zich zal voelen, op de manier waarop hij relaties aangaat. Een baby heeft zijn eigen ervaring van wat er gebeurt tijdens de bevruchting, zwangerschap en de geboorte.

Het is de moeite om stil te staan hoe je wil dat je baby geboren wordt,

hoe lang neem je ouderschap, wil je na enkele weken terug het 'normale' leven of kies je voor vertraging?

Ga je voor sensitief ouderschap?

Maar hoe doe je dit, he?

Wees mild en zacht voor jezelf.

Op een bepaald moment is een bepaalde keuze in je ouderschap de beste keuze je kan maken.

Er bewust mee omgaan maakt zo een groot verschil. Laat je ondersteunen als je er nood aan hebt.

Ook voor mij was kiezen dit jaar een thema…ook ik ben niet over een nacht ijs gegaan, hebt gewikt gewogen, getwijfeld om de 'juiste' keuze te maken. Niettegenstaande ik al 'lang' wist wat de juiste keuze was...Ik heb besloten om meer in mijn praktijk te werken en minder als docent vroedkunde... Hierdoor zal ik vanaf nu nog meer tijd en ruimte hebben om je te begeleiden…

Welkommmm!

Voel je dat je ondersteuning nodig hebt om de juiste keuze te maken? Om helder te krijgen wat je nodig hebt en hoe je het kan communiceren? Wil je even landen in veilige handen? Heb je een luisterend oor nodig zonder oordeel? Ik ondersteun je graag met lichaamswerk& coaching. Lees er meer over op mijn website.


#keuzesmaken#empowerment#respectvollegeboorte#fromwombtoworld#1001kritischedagen#ouderschap#moederschap#empowerment


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page